Korona után is van hobbi- és versenysport

2020.12.15

       A vírus személyes megtapasztalása után újrakezdeni a sportot nem könnyű.

       A kötelező pihenő után újra nekiállni edzeni, lehangoló és egyben felemelő érzés is.

    Mint ex-testépítő versenyző látni, hogy mennyire el tud gyengülni a szervezet és ezek a láthatatlan kórokozók milyen szinten befolyásolják szokásainkat, egészségi állapotunkat, megdöbbentő! Röpke -4kg a testsúlyból (természetesen nem zsír), gyors fáradás, kis terhelésnél is szaporább szívverés , stb.Másik oldalról nézve, akit a mozgás boldoggá tesz, felpörget és egészségesen tart - fizikailag és mentálisan is - jó újra átélni azt az állapotot, amikor fárad a szervezet, mert dolgozik.Ezek a gondolatok fordultak meg az első edzés végeztével, meg kicsit merészebbek is - most kellene újra nekifogni egy versenyfelkészülésnek stb, de ezt hamar elengedem .

    Biztos vagyok benne, hogy sokan bizonytalanságba kerülve tétováznak az újrakezdéssel (hogyan mikor, hol milyen tempóban vagy van-e szükség megelőző vizsgálatok elvégzésére).

    Az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalását figyelembe véve, újra lehet és újra is KELL kezdeni a mozgást, mert hosszú távon az egészség alapvető feltétele (megfelelő táplálkozás mellett).

   Segítségért keressen bizalommal!