Fizioterápia

Prevenció és rehabilitáció

A mai, felgyorsult világban kevés olyan személy van, aki ne küzdene akár időszakosan valamilyen izületi vagy izomfájdalommal, vagy valamilyen balesetből, sérülésből eredő panasszal. Ezek a problémák leggyakrabban a helytelen életmódból és a nem megfelelően végzett mozgásból adódnak, így akár meg is előzhetőek lennének- megfelelő szakember segítségével.


A fizioterápia ugyanis több, mint ami a köztudatban elterjedt: nem csak a sérült vagy műtött betegeknek nyújthat segítséget, hanem hatékony a különböző mozgásszervi panaszok megelőzésében is. Legfőbb céljai közé tartozik a különböző funkcionális képességeinek szinten tartása (primer prevenció) vagy helyreállítása (szekunder prevenció), és az általános egészség megőrzése.

Az évek során nagyon változatos klientúrával dolgoztam: segítettem élsportolónak visszatérni a versenyzéshez, tanítottam végtaghiányosokat a változatos mozgásra, és számtalan, korábban mozgásszegény életmódot élő kliensnek adhattam át a mozgás örömét.

Mivel kiemelten fontosnak tartom, hogy a tudásom mindig bővüljön és naprakész legyen, így folyamatosan képzem magam, ezzel is lehetővé téve azt, hogy a hozzám fordulóknak új módszerekkel, változatosan, de legfőképpen hatékonyan tudjak segíteni.Orvosi Háttér

      Bizonyos betegségek kezelését megelőzően fontos egy precíz orvosi diagnózis felállítása. Évek során jó kapcsolatot és minőségi együttműködést sikerült kialakítani az alábbi szakemberekkel, akiket nyugodt szívvel tudok ajánlani mind szakmai, mind emberi szempontok szerint.


Dr. Koós Zoltán

Ortopédia és Traumatológia szakorvos

Kiemelt érdeklődési területei: térdízületi részleges- és teljes endoprotézis beültetés, melyek közül hazánkban jelenleg egyedül végez izolált patellofemoralis (térdkalács ízületi) és mozgó teherviselő felszínű Oxford® típusú részleges térdprotézis beültetést. Továbbá a térd és boka sportsebészeti műtétei (pl. anatómiai keresztszalag pótlás, meniscus visszavarrás, bokaszalag rekonstrukció), gyermek és felnőttkori lúdtalp korrekciós műtétek, illetve a boka és a láb egyéb deformitásainak korrekciós műtétei. Hazai szinten a legtapasztaltabbak közé tartozik a hasi zsírszövetből nyert saját sejtes LIPOGEMS® kezelést illetően.
További információ: www.drkoos.hu


Dr. Domán István Ph.D.

Ortopédia szakorvos

Fő területe a csípő és térd endoprotézis beültetés. Elsődleges célja a világ legkorszerűbb műtéti technikáinak, eljárásainak biztosítása betegei számára (OPS csípőprotézis, ConforMIS, valamint Omnibot® robotasszisztált térdprotézis, LIPOGEMS®.  
További információ: www.drdoman.hu